azM, Transmurale Zorg
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht
tel: 06-22751454
fax: 043-3877380
info.carrousel@mumc.nl

Carrousel Gezamenlijke Consulten is een onderdeel van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM ofwel het MUMC+)

logo-azm

Samenwerking tussen de ‘Carrousel Gezamenlijke Consulten’ en ‘Zorg in Ontwikkeling’

De ‘Carrousel’ werkt nauw samen met ‘Zorg in Ontwikkeling’ (ZIO voorheen stichting RHZ). ZIO is een eerstelijns zorgorganisatie in Maastricht en omgeving (Heuvelland) die staat voor optimale kwaliteit van zorg en bereikt dit mede door de huisarts in zijn of haar praktijk adequaat te ondersteunen.

Een onderdeel van de activiteiten van ZIO is het organiseren van bij- en nascholing o.a. voor huisartsen in de regio. Hierdoor is gedegen afstemming noodzakelijk tussen ZIO en de afdeling Transmurale Zorg van de RVE Patiënt & Zorg van het MUMC+, waar de Carrousel een onderdeel van is.

Dr. Guy Schulpen, directeur van ZIO en RHZ, is al sinds het ontstaan van de Carrousel Gezamenlijke Consulten erbij betrokken geweest. Hij heeft in 1999 een promotieonderzoek gedaan naar de effecten van het houden van een Gezamenlijk Consult Reumatologie in de huisartsenpraktijk. Dit bleek net als voorgaande onderzoeken naar het gezamenlijk consult een succes! Hierdoor werd besloten om dit onderzoek om te zetten naar een onderdeel van reguliere zorg in de vorm van het Carrousel-model, waarna dhr. Schulpen jarenlang leidinggevende hiervan is geweest.

Deelname aan de Carrousel levert accreditatiepunten op, voor de invoer en het ontvangen hiervan maken we gebruik van de diensten van ZIO. Hiermee is de Carrousel een vast en fundamenteel onderdeel geworden van nascholing en samenwerking.

Voor meer informatie over Zorg in Ontwikkeling verwijzen wij u naar hun website: www.zio.nl of kunt u bellen met 043-3506910.

logo-zio
Even geduld aub
Design by LimeMedia.nl Versie 1.2.3 (06-01-2014)